JUNIORIJOUSET SUOMI 100 -KIERTUEELLE SAKSAAN

Helsingin Juniorijouset on konserttikiertueella Saksassa 13.-23.10.2017. Kiertueen konsertit ovat Berliinissä 17.10. (Eliteschule), Dresdenissä 18.10. (Konzertsaal der Hochschule für Musik) ja Münsterissä 20.10. (Rathausfestsaal).

Saksan parhaimpiin nuoriso-orkesterihin kuuluva Westfälisches Jugendkammerorchester Münsteristä on kutsunut Helsingin Juniorijouset yhteistyökumppaniksi vaihtokonserttiprojektiin. Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan ’kulttuurilahjana’ Goethe-instituutti on tilannut saksalaiselta Enjott Schneiderilta teoksen Tänze aus dem Land der Trolle, jonka orkesterit esittävät yhdessä. Teoksen kantaesitys oli Helsingissä Temppeliaukion kirkossa 19.9.201Münsterin orkesterin vieraillessa Suomessa.

Kiertueohjelmassa on lisäksi Kajanuksen, Sibeliuksen, Sonnisen, Mustosen ja Shostakovitshin musiikkia.