KONSERTTIKAUDEN HIENO PÄÄTÖS HELSINGISSÄ JA HYVINKÄÄLLÄ

Helsingin Juniorijousten kausi päättyi hienoon konserttipäivään 9.6.2017. Kiireisen päivän ohjelmassa oli konsertit Helsingissä ja Hyvinkäällä.

Iltapäivällä Juniorijouset piti konsertin Itä-Helsingin musiikkiopistossa. Yleisönä oli runsaat kolmekymmentä jousisoiton opettajaa kymmenestä eri maasta, Euroopan lisäksi Pohjois-Amerikasta ja Etelä-Afrikasta saakka. He olivat osallistumassa Colourstrings-opettajasertifikaatin toisen vaiheen kurssiin. Musiikin ammattilaisista koostunut kuulijakunta oli erittäin vaikuttunut Helsingin Juniorijousten esityksestä.

Hyvinkää-salin konsertin isäntinä olivat Hyvinkään kaupunki ja Hyvinkään musiikkiopisto, jotka ottivat Juniorijouset lämpimästi vastaan. Hyvinkää-salin akustiikka osoittautui erinomaiseksi, ja kaiken kaikkiaan esiintyminen ammattimaisessa konserttisalissa on nuorten muusikoiden koulutuksessa tärkeää.

Kuulijapalautteen mukaan konsertti oli ”kokonaisuutena, valinnoiltaan, taiteellisena ja ennen kaikkea väkevänä toteutuksena aivan huippu”. Myös soittajien omat tunnelmat olivat huipussaan!

100-vuotiasta Suomea ja 45-vuotiasta Helsingin Juniorijouset –orkesteria juhlineessa konserttiohjelmassa oli Kajanuksen Adagietto, Sibeliuksen Humoreskit 3 ja 4, Sonnisen Karjalan tanssi, Mustosen Triptyykki (Helsingin Juniorijousten tilausteos) ja Šostakovitšin Kamarisinfonia. Solistina soitti Juniorijousten oma kasvatti, nykyään Sibelius-Akatemiassa opiskeleva Emil Peltola.

Juniorijousten syksyn päätavoite on Saksan-kiertue lokakuussa.