HELSINGIN JUNIORIJOUSTEN 40-VUOTISJUHLINTA JATKUI SAKSASSA JA MUSIIKKITALOSSA

Helsingin Juniorijouset esiintyi Jukka Rantamäen johdolla Ahrensburgin Kansainvälisessä kamariorkesterifestivaalissa 23.-26.3.2012. Festivaali järjestetään joka toinen vuosi Hampurin lähistöllä sijaitsevassa Ahrensburgissa ja sitä isännöi kaupungin musiikkikoulu ja sen yhteydessä toimiva nuorisosinfoniaorkesteri. Tänä vuonna osanottajia oli lisäksi Slovakiasta ja Tanskasta. Helsingin Juniorijousten 25.3.2012 pidetty konsertti sai kiitosta erittäin korkeasta taiteellisesta tasosta, joka on entuudestaan tunnettu Saksassa ja muualla Euroopassa. Orkesterin myötä tunnustusta ja ihailua saa suomalainen klassisen musiikin koulutus ja musiikkikulttuuri. Ahrensburgin festivaali haluaa erityisesti vaalia klassisen musiikin perinnettä ja uudistumista nuorten soittajien parissa.

Helsingin Juniorijousten konserttiohjelman pääteos oli Miklós Rózsan Konsertto jousille. Konserttimestarina toimi Abel Puustinen, tämänvuotisen Jyväskylän viulukilpailun finalisti.

Kuvia Ahrensburgista

Helsingin Juniorijousten Saksan matka kuului orkesterin 40-vuotisjuhlavuoden tapahtumiin. Juhlakonsertti pidettiin 17.3.2012 Finlandia-talossa 1200-henkisen yleisön läsnä ollessa. Konsertissa käytiin läpi Juniorijousten historiaa television Viuluviikarit Musiikkimaassa –ohjelmasarjasta lähtien ja suunnattiin vahvasti tulevaisuuteen kolmen orkesterin ja kaikkiaan 150 nykysoittajan voimin. Helsingin Juniorijouset nimesi eläkkeelle siirtyneet johtajansa Csaba ja Géza Szilvaynorkesterin kunniajohtajiksi. 

Kuvia 40-vuotisjuhlakonsertista

Juniorijousten nuorempi sukupolvi, Helsingin Lapsijouset ja Viikarit Pirkko Simojoen johdolla loistivat 24.3.2012 Musiikkitalossa Helsingin Kaupunginorkesterin ”Lapset soittavat lapsille” –konsertissa. HKO:n koko perheen konsertti oli Itä-Helsingin musiikkiopistolle omistettu ja jousisoittajien lisäksi siellä esiintyivät opiston puhallinorkesterit Helena Sinisalon johdolla. Mukana oli myös HKO:n puhaltajia. Konsertin solisteina soittivat Réka SzilvayOnni PietiläNiilo Järveläinen ja Lotta Lille

Helsingin Juniorijouset on julkaissut 40-vuotisjuhlan kunniaksi ”Festivo” -kaksois-CD:n, johon on koottu orkesterin äänityksiä vuosien varrelta, pääasiassa sellaisilta levyiltä joita ei enää ole saatavilla. Ensi kertaa Juniorijousten levytyksinä julkaistuja kappaleita Festivo-levyllä on mm. Francis Poulencin urkukonsertto solistina urkutaiteilija Tapio Tiitu. Äänite on myynnissä Itä-Helsingin musiikkiopistossa, tiedustelut ja tilaukset strings@ihmo.fi.