JUKKA RANTAMÄKI JUNIORIJOUSTEN JOHTAJAKSI

Helsingin Juniorijousten johtajana on tänä syksynä aloittanut viulutaiteilija Jukka Rantamäki. Päätyökseen hän toimii Tapiola Sinfoniettan toisena konserttimestarina. Jukka aloitti viulunsoiton 7-vuotiaana yhtenä Géza Szilvayn ensimmäisistä oppilaista Suomessa 1970-luvun alussa. Hän kuuluu Géza ja Csaba Szilvayn perustamien Helsingin Juniorijousten (tuolloin ”Juniorjousten”) ensimmäiseen sukupolveen ja soitti lapsuutensa tämän orkesterin konserttimestarina. Viuluopinnot jatkuivat Sibelius-Akatemiassa opettajina Jouko Ignatius, Kaija Saarikettu ja Alexander Vinnitsky. Jukka Rantamäki on ollut Tapiola Sinfoniettan II konserttimestari orkesterin perustamisesta 1987 lähtien. Hän on myös Avanti!n vakituinen viulisti.

Jukka, minkälaisin mielin olet ollut aloittamassa ”Junkkareiden” kipparina?
”Intohimoni on lapsesta ja siis Juniorjousista saakka ollut juuri orkesterisoitto ja sen monipuolinen ymmärtäminen ja opettaminen. Olen erittäin ylpeä saadessani jatkaa Gézan ja Csaban äärimmäisen arvokasta ja tuloksellista elämäntyötä. Olen hyvin iloinen siitä, että saan antaa HJJ:lle 'takaisin' sitä hyvää, mitä itse sain orkesterilta 40 vuotta sitten.”
Alkaneella kaudella juhlitaan vuonna 1972 perustetun orkesterin 40-vuotista taivalta. Juhlakonsertti pidetään 17.3.2012 Finlandia-talossa, merkittävimmässä niistä saleista, joissa nuori orkesteri pääsi aikoinaan ensi kertaa esiintymään julkisesti oman kotiseutunsa, itäisen Helsingin ulkopuolella.