HELSINGIN JUNIORIJOUSTEN KESÄKONSERTTI IMATRALLA

Helsingin Juniorijouset konsertoi Karelia-salissa maanantaina 13.6.2011 klo 19:00.

Orkesterin edellisestä vierailusta Imatralle ja Karelia-saliin on ehtinyt kulua 15 vuotta. Tuolloin Tuulikki Närhinsalo kirjoitti konserttiarvostelussaan (Etelä-Saimaa 3.9.1996):
 
”Mikä tahansa ammattiorkesteri voisi olla ylpeä tämmöisestä jousistosta, jonka pianissimo hivelee korvaa ilmeikkäällä pehmeydellään ja forte kajahtaa leveän täyteläisenä. Puhtaus on sille itsestäänselvyys eikä rytmistä horjahteluakaan juuri esiinny. --- orkesteri soitti vapautuneesti ja tavattoman herkin nyanssein.”
 
Juniorijousten viidentoista vuoden takaiset solistit Perttu Kivilaakso, Pietari Inkinen, Minna Pensola ja Annemarie Åström ovat sittemmin tehneet näyttävää kansainvälistä uraa. Tälläkin kertaa orkesteri esittelee nuoria solisteja, joista varmasti vielä kuullaan. Kunnianosoituksena isäntäkaupungille Juniorijousten ohjelmistossa on Ahti Sonnisen Karjalan tanssi, jonka virtuoosisen soolo-osuuden soittaa nuori viulistilupaus Kasmir Uusitupa. Lisäksi konserttiohjelmassa ovat mm. Griegin Holberg-sarja ja Sibeliuksen Rakastava. Kapellimestarina on Pirkko Simojoki.
 
Imatran konserttivierailu päättää Helsingin Juniorijousten vilkkaan konserttikauden, johon on kuulunut esiintymisiä Suomessa, Ruotsissa ja Eestissä. Kotikaupungissa Juniorijousten konserttikevät päättyi komeasti upouudessa Helsingin musiikkitalossa, jossa Helsingin Juniorijouset esiintyi musiikkitalon säätiön järjestämässä hyväntekeväisyyskonsertissa toukokuussa jo ennen talon omia orkestereita.