• BRAZIL-PROJEKTI MATTHEW BARLEYN KANSSA

    Helsingin Juniorijouset johtajanaan ja sellosolistinaan Matthew Barley esiintyi Temppeliaukion kirkossa tiistaina 8.5.2018. Brazil-konsertin teemoina olivat brasilialainen musiikki ja improvisaatio, joihin orkesteri perehtyi Matthew Barleyn opastuksella kevään kuluessa.Lue lisää...

Helsingin Juniorijouset (The Helsinki Strings)

on maailmanmaineeseen noussut jousiorkesteri, johon kuuluu viitisenkymmentä 10 - 20 -vuotiasta Itä-Helsingin Musiikkiopiston  ja Sibelius-Akatemian soittajaa. Juniorijousten perustajat (1972) ja pitkäaikaiset johtajat ovat Csaba ja Géza Szilvay, jotka siirtyivät eläkkeelle vuonna 2010. Lukuvuoden 2010 – 2011 Juniorijousia johti Pirkko Simojoki, ja syksystä 2011 lähtien orkesteria on johtanut Jukka Rantamäki.

Helsingin Juniorijouset (The Helsinki Strings)
on tehnyt neljäkymmentä kansainvälisesti kiitettyä äänilevyä Finlandia Records ja Warner Classics -levymerkeille. Juniorijousten yli seitsemästäkymmenestä televisio-ohjelmasta ”Viuluviikarit Musiikkimaassa” -sarja on käänteentekevästi vaikuttanut Suomen musiikkikasvatukseen. Helsingin Juniorijousten jäsenistä on kasvanut satoja ammattimuusikoita – kansainvälisen tason solisteja, kamari- ja orkesterimuusikoita, konserttimestareita, kapellimestareita, jousisoiton opettajia ja muita musiikkialan ammattilaisia.