• BRAZIL-PROJEKTI MATTHEW BARLEYN KANSSA

    Helsingin Juniorijouset johtajanaan ja sellosolistinaan Matthew Barley esiintyy Temppeliaukion kirkossa tiistaina 8.5.2018 klo 19.00. Brazil-konsertin teemoina ovat brasilialainen musiikki ja improvisaatio, joihin orkesteri on perehtynyt Matthew Barleyn opastuksella. Konserttiin on vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa perheen ja ystävien kanssa!Lue lisää...

Helsingin Juniorijouset (The Helsinki Strings)

on maailmanmaineeseen noussut jousiorkesteri, johon kuuluu viitisenkymmentä 10 - 20 -vuotiasta Itä-Helsingin Musiikkiopiston  ja Sibelius-Akatemian soittajaa. Juniorijousten perustajat (1972) ja pitkäaikaiset johtajat ovat Csaba ja Géza Szilvay, jotka siirtyivät eläkkeelle vuonna 2010. Lukuvuoden 2010 – 2011 Juniorijousia johti Pirkko Simojoki, ja syksystä 2011 lähtien orkesteria on johtanut Jukka Rantamäki.

Helsingin Juniorijouset (The Helsinki Strings)
on tehnyt neljäkymmentä kansainvälisesti kiitettyä äänilevyä Finlandia Records ja Warner Classics -levymerkeille. Juniorijousten yli seitsemästäkymmenestä televisio-ohjelmasta ”Viuluviikarit Musiikkimaassa” -sarja on käänteentekevästi vaikuttanut Suomen musiikkikasvatukseen. Helsingin Juniorijousten jäsenistä on kasvanut satoja ammattimuusikoita – kansainvälisen tason solisteja, kamari- ja orkesterimuusikoita, konserttimestareita, kapellimestareita, jousisoiton opettajia ja muita musiikkialan ammattilaisia.